söndag 15 december 2013

Tack vare Ola-Conny och Morgan

En stekhet semesterdag mitt i juli.

Dottern ringer hem och är sjuk:

- Jag har ont i hela kroppen. I huvudet. I armarna. I halsen. Jag svettas. Jag är sjuk!!!!!Det är bara bebisar som klarar av att ha 40 graders feber. Stora barn, som mitt 20 åriga barn, blir lika däckade av 40 graders feber som vilken man som helst blir av en lättare förkylning.

- Kom hem till oss, sa jag.Under en veckas influensasjukdomstid bodde hon hemma hos oss. Efter ett par dagar piggade hon på sig och ville ha sällskap. Vi tittade på play. Vi tittade på alla avsnitt av Ola-Connys och Morgans resa genom USA.

- Jag vill också åka och bo på ranch, säger dottern mitt i avsnitt fyra när Ola-Conny och Morgan sitter på varsin hästrygg på väg ut i Sandy Vally i Nevada.

- Åk då, svarar jag.

Två månader senare åker hon.

Till en annan öken.

I ett annat land.

Till en kibbutz med en massa djur men inga hästar.

Ytterligare två månader senare åker jag till Israel för att tillbringa några dagar i Tel Aviv och Jerusalem med min dotter innan vi tillsammans åker hem.

Hade någon frågat mig om jag skulle åka till Israel tack vare Ola-Conny och Morgan hade jag för ett halvår sedan inte sett det som särskilt sannolikt :Bildtexter:

Översta bilden: Ej Photoshop-redigerad bild som visar min dotter med en mungipa upp och en ner, samtidigt. Gör om det om du kan.

Under syns Western Wall och en gränd i gamla stan i Jerusalem.

Stor bild från strandpromenaden i Tel Aviv

Sist men inte minst en bild från en Frozen Youghurt paus.

2 kommentarer:

Åke Lindmark sa...

Ja det blir lite lustiga turer här i livet! Jag har en liknande grej med yngsta dottern, där vi hamnade i Tokyo...

Hälsningar Åke

Linda K - Hemma hos Klintons sa...

Haha du är ju för söt vännen. Och tänk, det blir aldrig som man tänkt sig ;) . kramkram