söndag 28 oktober 2012

Kaffe, beachwalk och ett återseende

Vi åker till Laguna redan på förmiddagen. Det börjar bra med en kaffe på beachen. En beach full med badandes och solandes människor som om det var mitt i sommaren. Fast så är det ju också varmt som mitt i sommaren. Det är the Santa Anas wind blowing, får vi veta, typ som brittsommar hemma. Lucky us!

Vi tar en liten promenad och börjar dra oss mot Zinc Café där vi har en lunchdate med Johanna, som jag bodde hos för 30 år sedan och inte träffat sedan dess.

Johanna är sig faktiskt lik, bara 30 år äldre. Vi äter lunch, pratar om vad som hände då och alla år fram till nu.

Vi tar en promenad upp mot norra Laguna och Heisler Park. Johanna visar oss en tidskapsel som byggdes i mitten av 70-talet och som fylldes med tidstypiska prylar. Kapseln får öppnas först 2027, då framtidsmänniskorna säkert kommer att förundras över de konstiga manicklarna vi stenåldersmänniskor handskades med på 1900-talets slut.

Precis bredvid tidskapseln finns också ett monument över 9-11. Delar av WTC som transporterats över landet för att ställas upp i parken för att hedra de som omkom i katastrofen.

Längst med vår promenad stannar vi till vid en tidepool, eller tidvattenbassäng, som man nog skulle kalla det i Sverige. Det är precis vad det låter som och här kryllar av allt möjligt slags liv berättar biologen som finns där som stand-by-guide.

Innan vi skiljs åt går vi in på Laguna Beach Hotel och kollar på gamla foton av Laguna.

En märklig upplevelse att återse Johanna efter 30 år. Och samtidigt coolt att vi bara träffades sådär 30 år senare för en lunch och en schysst promenad.

Inga kommentarer: