måndag 11 oktober 2010

Bland haggis, bryggda hundar och flaskpost

BrewDog är ett skottskt bryggeri i Fraserburgh som grundades 2006 av Martin Dickie och James Watt. I april 2007 producerade grabbarna sitt första öl och sedan dess har ett brett utbud lanserats. BrewDog satsar på attityd och en kaxig marknadsföring, vilket jag tidigare erfarit då jag läst etikett-texten på deras Punk IPA och 5 am Saint.

Bartendern påstod att BrewDogs Trashy Blonde var skottarnas försök att brygga belgiskliknande ale. Trashy var i sådana fall namnet för jämfört med honungsmilda belgiska Leffe Blonde är faktiskt skottarnas variant lite "trashy". Inte ogod - inte heller fantastiskt belgiskt vrålgod. Typ en lite stickigare variant, helt i enlighet med den stickiga attityden.

Betyg: tre haggis av fem möjliga. Om betyget tre av fem haggis är bra eller inte är upp till öldrickaren att själv avgöra.

77 Lager, däremot, överträffade förväntan, vilken var = mesöllagersmakaringentingblä. Varför jag nu trodde det? 77 Lager är det lite sting i - alltså inte den brittiska sångaren - utan mer humle-beska sting.

Betyg: fyra flaskpost av fem möjliga. Det här flaskpostmeddelandet blir man helt klart glad av.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fler goda öltips får du i dagens DN/Söndagsbilagan!