lördag 4 september 2010

Erik & Rune - det är mina killar det!

St Eriks Pilsner är en gammal klassiker som nu återuppstått på ölmarknaden. Ölet är en svagt underjäst öl med en lätt citrusfruktig humlearom och en fin nyans av malt och smak av nybakat ljust bröd. Smaken är medelfyllig, rent maltig och med en tydlig humlebeska. Ölet bryggs hos Slottskällans Bryggeri i Uppsala och hittas på välsorterade systembolag.

Betyg: St Eriks passar finfint som välkomstdricka på kräftfesten och säkert även annars. St Erik får betyget ett stort härligt fat med kräftor samt en kräftlykta som lyser upp den mörka höstnatten.
Rune - du nya mästerverk från Eskilstuna Ölkultur. Runes Dunkel är en fyllig mörk lager på 5.8% med brödiga, rostade toner och en behaglig restsötma.Doften är maltaromatisk med toner av torr choklad. Smaken är mjuk och fyllig med inslag av karamell, rostad malt, choklad och bröd.

Betyg: Runes Dunkel är en perfekt after-work-fredags-öl. Egentligen är det en perfekt öl jämt :) Gott, smakrikt och lagom starkt - jag fullständigt älskar Rune. Grattis Eskilstuna Ölkultur till ännu en ölhit.

2 kommentarer:

Anonym sa...

S:t Eriks pilsner är riktigt god.
Är det inte Jessica Heidrich som
är bryggmästare till den?
Sigge

Lotta Larsson sa...

Jag tar hellre ett glas Villa Puccini Toscana.