måndag 15 februari 2010

Det bästa av världar

Torsdagkvällar sitter jag som klistrad framför burken klockan 21.00. Då sänds "Kniven mot strupen". I "Kniven mot strupen" går mästerkocken Alexander Nilson med långa målmedvetna kliv mot den ena syltan efter den andra för att förändra, förnya och förbättra.

Alexander gruppkramar, entusiasmerar, kommunicerar och hejar på zombiepersonal på "Skitiga duken"-restauranger landet runt. Allt för att få dem att prestera bättre. Allt för att få dem att få gäster. Allt för att få eländesrestaurangerna att börja klirra in cash i kassan.

Det krävs utveckling för att överleva. Det krävs förändring och nytänkande för att fortsätta kunna betala ut löner till personal. Och det krävs att det är roligt på jobbet!

Om någon har det som krävs så är det Alexander. För honom är ingen utmaning för stor. Allt är möjligt. Han har hur mycket energi som helst - positiv energi. Han hejar på, gapar, skriker och gruppkramas högt och lågt - ja, han till och med delar ut en liten puss då och då när entusiasmen tar över.

Jag fullkomligt älskar Alexander. Jag tycker att det borde vara en arbetsmänsklig rättighet att ha en Alexander på jobbet. En Alexander som rätt ut i kaoset tydligt klargör att "Ni måste kommunicera med varandra om det ska funka. SNACKA MED VARANDRA!"

Det blir inte på något sätt sämre av att hela programmets idé är MAT. Först äcklig rätt dålig mat och sedan fullkomligt underbart god mat. Och jag gillar ju nästan all mat, förutom blodpudding och lever då förstås.

Mat och en förbättringsinriktad kommunikativ energisk människa på en och samma sändningstimme - det kan inte bli bättre!

Bildnot:
Matbilderna har jag hämtat från http://www.freedigitalphotos.net/

Inga kommentarer: