torsdag 11 juni 2009

Framtidens CV


Vad tar du upp i ditt CV?

Utbildningar, tidigare anställningar och uppdrag i föreningar såklart. Kanske plitar du ner några bokstäver om dina personliga egenskaper, typ att du är flexibel, positiv och driftig. Kanske berättar du om några framgångsrika projekt som du varit med och genomfört.

Talar du om hur många vänner du har på facebook? Lämnar du adressen till din blogg? Skickar du med din twitteradress? Beskriver du din digital kompetens eller hur bra du är på att nätverka?

Nu är det inte längre en tidsfråga innan företag och organisationer uttryckligen frågar efter ovan kunskaper och förmågor. Av en ren slump surfade jag in på en platsannons, förvisso för marknadsföring av online-pizza, där en merit var minst 400 facebookvänner och en egen blogg.

Jag funderade då lite på vilken kompetens som behövs när allt fler tjänster blir allt mer digitala. Ta till exempel äldreomsorgen som inte direkt är en krympande verksamhet - här krävs nya fräscha lösningar för en allt mer krävande och självständig äldre befolkning. Ett virtuellt vårdmöte känns säkert inte främmande för den kommande generationen äldre som vill ägna ålderns höst till trevligare saker än att hänga på vårdcentralen och vänta på läkare för att få svar på sina vårdfrågor.

Då krävs det att vården kan möta upp. Vara ett steg före. Ha digitalt kompetent personal som ser tekniska hjälpmedel som en absolut självklarhet.

Eller i skolan där oändligt med kunskap finns i en liten burk som "coacherna" i skolan måste förstå sig på och hitta i för att kunna använda och guida eleverna vidare i. Inte bara för att förbereda eleverna för en digital samtid utan också för att hela världen verkligen finns i den där lilla burken - bara sådär enkelt och lättillgängligt.

I en operationssal där personalen kan få hjälp av en specialist, kanske från andra sidan jordklotet, via videolänk för att genomföra ett komplicerat ingrepp. Då gäller det att enkelt hitta on-knappen och inte trycka på off-knappen när man vill höja volymen ;)

På ett företag där det snabbt ska lösas ett problem. Det du vill veta vet helt säkert någon annan - det gäller bara att vara en fena på att internetnätverka så har du snart svaret.

Kanske är det dags att skaffa nya meriter till sitt CV!

DirreN mitt på planeten

2 kommentarer:

Therese sa...

Kul platsannons du hittat.
Vi har lite att utveckla när vi gör våra kravprofiler...

DirreN sa...

Therese: Välkommen till stadshusbloggen! Ja, digital kompetens behöver definitivt ingå i våra kravprofiler oxå. Fast egentligen är det i grunden, tror jag, en inställning till nya kunskaper som är viktigast - att inse att jag som anställd hela tiden behöver lära nytt.