söndag 15 mars 2009

Plötsligt händer det

Tre sega höns träffas för att glo på Melodifestivalen - sjukdom, trötthet och leda samt arbete förhindrar de andra i hönsgänget att delta i den årliga pizza-rödvin-melodifestivalen-reuninonkvällen. Chickenbabes granne med hunden "Clintan" förstärker gänget.

Runt pizzan avhandlas favoriter. Vem håller du på?

- Lili och Susie såklart, säger såklart jag.

- De är väl inte med längre, säger någon annan osäkert.

- Nej, de åkte ut förra lördagen, säger en tredje säkert.

- Detaljer, säger jag.

En stund senare sitter vi i soffan framför tv. Och det hela drar igång. Och allt låter likadant. Tur man har sällskap, annars skulle jag sova djupt redan ett par minuter in i programmet.

Den superlångdragna röstningen startar. Chickenbabe ser glad ut. Kanske får hon se en repris av Mums (Chickenbabe tror på fullt allvar att han heter så). Jodå Mums, eller Måns som det förmodligen ändå står tryckt i hans pass som känns klart för utresa till Moskva, har en klar ledning när det är dags för folkets röster.

Och då äntligen händer det något i denna långdragna, utdragna och sega programserie - folkets röster ställer till värsta oredan i prislistan och de tidigare mest osannolika blir plötsligt de högst sannolika att ta hem vinsten.

Tips till Krille inför festivalen 2010 från hönsen är således: mer mums på scenen och färre men fler spännande omröstningar!

HögstaHönset

På bilden syns inte bara Globen utan också ett stackars systerpar som borde ha vunnit samt sist men bäst en alldeles förträfflig efterrätt = vitchockladgräddsås med frukt.

5 kommentarer:

Fröken Isakson sa...

Och när ska man få komma och smaka på den ;)?

Anonym sa...

Bäst-före-datumet för "Den årliga pizza-rödvin-melodifestivalen-reuninonkvällen" har tydligen passerat för några av hönsen varför gruppen skulle behöva refreshas. I år kom grannen och Clintan med som "Andra chansen"-deltagare. Kanske Fröken Isaksson dyker upp som en joker i finalen på Storgatan i Torshälla nästa år...

Chickenbabe

Dirren såklart sa...

Heja Chickenbabe - jag gillar dina ideér - nya tider nya höns!

DirreVirren igen sa...

P.S Va förvånad Clintan ska bli när han förstår att han helt plötsligt blivit en höna :)

Anonym sa...

Clintans naturliga tillstånd är att vara förvånad och med all rätt med tanke på åldern...

Chickenbabe