fredag 27 februari 2009

Måndag hela veckan

Varje morgon den här veckan efter jag vaknat och gått ner i köket för att äta frukost har jag fått en kuslig känsla av att tiden fastnat. Alltså som i filmen "Måndag hela veckan" där stackars Bill Murrey lever om samma dag, dag efter dag.

Den kusliga känslan har krypit fram när jag sett den överbelamrade diskbänken, som är ett resultat av ständigt hungriga barn (vilket kan vara morsarvet) vilka samtidigt inte förstår hur man öppna diskmaskinen, än mindre ställer in disk i den (vilket kan vara farsarvet).

(Opraktisk genetisk kombination, förresten!)

Om tiden nu ska fastna - varför måste den göra det på en dag när klockan ringer 06.30 och allt som finns hemma till frukost är torra fullkornsmackor med linfrön? Varför kan inte tiden fastna på en sovmorgon med färska ost-och marmeladfrallor istället? Det är sån´t jag funderar över när jag tuggar i mig min torra frukostmacka.

Om det vore bra att ha en Reinfeldtare hemma är annat jag funderar över. Reinfeldt poserar med dammsugaren i högsta hugg på aftonbladet.se och berättar om sin "Bonuskvart” som han ägnar till att ordna köket på kvällen.

-Jag blir glad av att diska och städa, säger Reinfeldt till Aftonbladets reporter.

Tänk vad olika det kan vara. Vissa partiledare går på raveparty strax innan de ska gå och lägga sig, andra shoppar Toblerone och Pampers och en tredje torkar diskbänken.

Det är sån´t man också kan fundera över.

LördagsDirreN

Disktrasan Fredrik kan du köpa på Designtorget till den prisvärda kostnaden 40 riksdaler. När Disktrasan Fredrik blir lite sunkig kastar du honom bara i soporna.

1 kommentar:

Götilda sa...

Bildvalet i den här höjer sig över mängden.
G