måndag 5 januari 2009

Det flyter sådär


Klart det är kul att se ett gäng medelålders män starta ett konstsimsällskap istället för att deppa ihop över en förlorad innebandytid.

Klart det är kul att se att några "halvgamla gubbar" ha så mycket drivkraft att det startar något så annorlunda som ett konstsimsällskap.

Mindre kul är det att se en 40-årig tonårsförälder först inte vilja och därefter inte klara av att ta hand om sin tonårsdotter. Kanske är det min telepatiska uppmaning: "Ta dig i kragen för fan och skärp dig" eller annars är det kanske bara manus som gör att den sunkiga tonårsföräldern dels skärper sig, dels tar sin dotters konstsimmande både på allvar och till VM, istället för som i filmens början, håna det.

Filmen är ibland rolig men som kan utläsa av ovan beskrivning inte bara rolig. Den är ojämn - dåligt flyt helt enkelt.

Betyg: en baddare, en silvergroda och en guldfisk vilket inte räknas som godkänt då det krävs ett simborgarmärke för att räknas som simkunnig i Sverige.

Men det är mitt betyg det.

Betyg av medtittare: tre simborgarmärken och ett halvt järnmärke. Filmen fick omdömdet: till och med roligare än "Vi hade i varje fall tur med vädret - igen". Så olika det kan vara.

FilmDirreN

Inga kommentarer: