söndag 7 december 2008

Perspektivväxlingar ska skapa klarhet

Världen är idag både komplex och turbulent. Därför menar författarna Bolman och Deal, som skrivit boken "Nya perspektiv på organisation och ledarskap" att vi behöver använda oss av flera perspektiv när vi betraktar en organisation för att få en mer fullständig bild av den och för att förstå vad som går fel och vad vi kan göra åt saken. Boken ingår som kurslitteratur i kursen Ledarskap och organisation som nu går in på halvtid.

Boken är en tegelsten på 512 tätt skriva sidor. Bokens fördel är att författarna använt rätt många sidor till konkreta exempel för att förklara de abstrakta teorier - det gillar jag.

Har jag lärt mig något då?

Nja, känner väl snarast att det är i princip omöjligt att få till en fungerande organisation efter att jag läst boken. Det är förmodligen problemet med den. Att den inte tar upp tillräckligt många goda exempel. Författarna borde också vara uppmärksamma på att de snöar in en aning på olika slags flygrelaterade organisationer, det blir tjatigt, bättre variation på exempel efterlyses.

Betyg: två perspektiv av fyra möjliga. Boken är inte alls dålig men kan helt klart komma till saken på bra mycket färre sidor utan att för den delen skära ner på exempel.

PlugghästDirreN

Inga kommentarer: