onsdag 3 december 2008

Gör ditt eget Idol

Gårdagens nyhet var väntans tider och bristande demokrati på svenska skolor.

Efter att ha genomlevt dagen och scannat aftonbladet.se kan jag utlysa dagens nyheter:

1) Direktörstjänst vakant sedan 12.35 idag
2) Utröstningstävlingen "Bonde söker fru" är fylld av tårfyllda deltagare. Dessutom äger en av bönderna en hästgård.
3) Minst två av Idol-deltagarna får det svettigt på fredag (de är tre kvar och en röstas ut varje fredag - de där aftonbladarna är ena rackare på enkelsiffrig matematik!)

Kombinationen hästgård och Idol påminner mig om ny kunskap inhämtad i helgen. På fullaste allvar finns det en tävling som heter HorseIdol. Den går ut på att ridskolor, ridklubbar och ridanläggningar ska använda sina kreativa hästtalanger i syfte att vinna ett uppträdande i Globen under kommande Stockholm International Horse Show.

Hum - hur får vi då dagens samlade nyheter att höra ihop? För så här viktiga världsnyheter måste väl ändå höra ihop?!

Ett direktörs-Idol såklart!

Börja med att ha en rikstäckande dirre-audition. Juryn, som består av en cool kille från Manpower som har massor av halsband och som är bekant med alla direktörsfacktermer, en kvinna med mångårig tjänstgöring på arbetsförmedlingen samt en plastikopererad man med flera direktörsår på nacken, åker land och rike runt för att ge alla Dirre-aspiranter några minuter på sig att att bevisa att de kan gå på möte, läsa in handlingar och knappa i bokningar i sina mobilkalendrar utan att svära. De som klarar detta får komma på slutaudition.

På slutaudition blir det tufft. Nu ska dirre-aspiranterna gå på finare middag och inte bara veta vilka bestick som ska användas till vilken maträtt, de ska också kunna hålla tacktal och låta bli att dricka för mycket alkhol och gör det ändå det ska de låta bli att säga en massa "sanningar" åt de andra dirre-aspiranterna och framförallt åt juryn. Det här är ett klassiskt delmoment där många riskerar att åka ut!

Efter detta har vi sållat ut agnarna från vetet och har kvar en handfull aspiranter som går vidare till själva tävlingen som innehåller moment som att komma överens med styrelser, fackliga representanter och ta emot utlänska delegationer utan att kulturkrocka sig allt för mycket. Dessutom ingår traditionella kontorstävlingsuppgifter som att knappa på datorn och prata riktigt länge i telefonen utan att bli röd om öronen. Deltävlingarna avgörs alltid av att de anställda får smsrösta på sin favorit, vilken ger bra klirr i kassan till vinnarens framtida representationskonto.

Simsalabim - en helt tidsenlig direktörsrekrytering!

IdolDirreN

Bilden på hästarna som står på Idol-rad kommer från Äpplerums lantgård. Bilder på dirre-aspiranter under deltävlingsmomentet "knappa på datorn" är lånad av barometern.se

2 kommentarer:

Anonym sa...

Shit, Dirren! Var får du allt ifrån? Det måste snurra rejält fort i dirrehjärnan. ;-)

AP

Anonym sa...

Alltså jag börjar undra om karriärplanen mer ska inriktas på ståuppkomik. Babben får konkurrens av skämtDirren. Det är en fröjd att följa denna sanslösa kombination av hästsport och manlig prestigekamp. Kom på att vi kanske skulle ha bookmaking om ledarkandidater, vem ligger bäst till på upploppet. Att det blir någon i högklackat håller jag för osannolikt.
Götilda