måndag 3 november 2008

Deckare för hela slanten

"Presidentens val" - Anne Holt ; USA:s första kvinnliga president försvinner spårlöst från sin svit när hon besöker Oslo. FBI och rikspolisen i Norge kopplas in. Oanade händelser blottläggs och kidnappningen visar sig ha förgreningar och kopplingar till flera länder. Och vilka hemligheter är det presidenten bär på som inte får komma allmänheten till känna?
Betyg: fyra fängslande guldstjärnor.

"Sol och skugga" - Åke Edwardson; Winter befinner sig på den spanska sydkusten för att besöka sin döende far. Kommer deras trasiga relation repareras och går det att läka de djupa sår som finns mellan de två? Winters besök i Spanien ger tid för reflektion och försoning. I Göteborg begås samtidigt ett otäckt dubbelmord med sexistiska inslag. Plötsligt börjar hoten rikta sig mot Winters nära och det visar sig att fallet är mer komplicerat än Winter och hans kollegor trodde från början. Betyg: tre guldstjärnor.

"Den krossade tanghästen"
- Helene Tursten; det som från början ser ut som ett självmord i överklassfamiljen von Knecht visar sig ha kopplingar till fallande miljonärer, mc-gäng, utpressare och knarklangare. Vad döljer sig bakom den rika familjen von Knecht känslokalla yta?
Betyg: tre guldstjärnor.

"I denna ljuva sommartid" - Mari Jungstedt; vad har mordet på den gotländske snickaren med mordet på Gotska sandön på 80-talet med varandra att göra? Hur ska det gå för Emma och Johan som har en rejäl spricka i sin relation? Och hur hanterar Knutas fallet nu när hans kollega Karin har blivit biträdande kriminalchef?
Betyg: tre guldstjärnor.

AnnaPanna

4 kommentarer:

Dirren sa...

Jisses, här har vi en som läst böcker:O

Fröken Isakson sa...

Hann du med alla dessa på semestern? SJälv håller jag mig till Turstens filmer. Tycker de är superbra. Kram

Anonym sa...

Intressant, kan man få låna Anna Holt också? (förutom trygghetsnarkomanerna)
Grannen i dörren bredvid

Anonym sa...

Dirren: läsa bör man...:-)

Fr. Isakson: mycket läsning blev det på semestern. :-)

Grannen i dörren brevid (vem du nu är, jag har inte riktigt koll måste jag erkänna) :-): Holt kan jag ta med till jobbet när som helst. Trygghets...får du låna efter bokklubbsträffen i dec.

AnnaPanna