torsdag 30 oktober 2008

Gör dina egna mögelsporer

Läsare av Malvas blogg undrar hur mögelsporer kan ta fäste i ett nyrenoverat kök!

Enkelt!

Lägg en massa matrester i en plastburk. Ställ den längst in i kylskåpet. Glöm bort den. Ställ en massa andra grejor framför som du inte använder så ofta - typ sylt och rödbetor. Längst framför alltihopa lägger du sedan en påse morötter. De har du ju i kylskåpet utifall barnavårdsnämnden skulle komma eller om du skulle få besök av någon fanatisk vegan - fast du känner ju såklart ingen ens en vegetarian än mindre någon fanatisk vegan. Du känner bara folk som gillar blodiga biffar med gräddsås.

Nu står matresterna tryggt och helt i fred. Varning! Ställ ALDRIG några flaskor öl framför, eftersom de helt säkert väldigt snart kommer att avlägsnas och i sin tur blotta matlådan. Vänta nu länge - till nästa gång du skurar kylskåpet, vilket du gör max 2 gånger om året.

Voilá - en burk mögelsporer!

StädningsDirreN

På bilden ser ni inga mögelsporer utan ett snart rent kylskåp, en kaffebryggare som avkalkas och en diskmaskin som går för fullt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Milda Matilda! Dirren i städartagen. Jag är helt chockad och en smula imponerad. :-)

Förresten, vi har ett gäng fönster här hemma som har passerat bäst-före-datum. Vill du komma och tjäna en hacka? ;-)

AnnaPanna

FönstersabbarDirren sa...

Vill du anlita mig som fönsterputsare? He he - ta ett snack med Leifi först, som idag fick springa hem från jobbet och laga ett fönster som jag hade lyckats trycka ur fästet, vilket gjorde att det hängde löst i armarna som sitter fästa i karmen. Efter det blev jag SUR och slutade städa.