torsdag 18 september 2008

På begäran: Klassisk fryst cheesecake

Klassisk fryst cheesecake
8-10 portioner

Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform eller två mindre.

Du behöver:
  • 4 stycken ägg

  • 2 dl strösocker

  • 400 g philadelphiaost

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 4 dl vispgrädde

  • 6 stycken digestivekex
Gör så här:
Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg- och ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Slå i formen och ställ den i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.

Dekorera gärna med pudrat florsocker och färsk frukt eller bär.

EfterrättsDirreN

Inga kommentarer: