torsdag 21 augusti 2008

Långsamma muskler

Golfträning! Svingpass på ranchen. Tränaren ger oss varsin hink boll och säger: Slå! Efter några bollar fortsätter han: Vad vill ni ha hjälp med?

- Jag vill kunna slå längre - min sving är lite fjuttig, säger jag med stor självinsikt (som vanligt bör tilläggas).

Han nickar instämmande och säger:
- Ja, du behöver få mer fart på svingen. Han visar mig tekniken och jag får göra två övningar: slå på ett bildäck så det rör sig över ranchgränsen och vända klubban upp och ner för att få "swichljudet" på rätt ställe i svingrörelsen.

Jag fortsätter att slå på bollar. Han ser fortfarande inte nöjd ut trots övningarna. Han visar igen och hjälper mig handgripligen. Det hjälper INTE. Då säger han:
- Du kanske inte har så snabba muskler!

Jag BLÄNGER på honom.

Han fortsätter: - Nåväl, jag har tränat elitgolfare som inte har så snabba muskler - man kan alltså bli bra ändå!!!

På vägen hem från träningen får jag en sådan här Deja vú upplevelse.

Jag och ett gäng kamrater träffades en gång om året för att idrotta. Vi provade på lite olika bollsporter: badminton, basket, innebandy och vollyboll. Idrottandet utmynnade som tur var alltid ut i gemensam middag och fest (det var därför jag deltog överhuvudtaget). Vollyboll tyckte jag var rätt trist. Vid andra tillfället vollyboll bestämde jag mig för att mitt bidrag till laget skulle bli att psyka motståndarna. Nu snackar vi specialistkompetens!

När så en motståndare var för sölig och inte tog bollen (som självklart inte jag skickat över nät utan någon annan i mitt lag, jag lät nämligen de andra sköta det här med bollandet) så ropade jag:
- Är det du som uppfunnit slow-motion?!

Själv skrattade jag så jag höll på att kissa på mig. Det gjorde inte mina motspelare, än mindre mina lagkamrater. Däremot kläckte en av mina så kallade lagkamrater ur sig riktat till mig:
- Var det du som uppfann stillbilden?

Mina muskler är nog långsamma. Men jag kan bli en bra golfare ändå - så det så!

MuskelDirreN

1 kommentar:

Anonym sa...

Yoga kanske skulle vara något för vår Dirre att testa med tanke på dina muskler? :-)

AnnaPanna