onsdag 18 juni 2008

På begäran: skaldjurspaj

På begäran av fröken Isaksson kommer här receptet på en urgod skaldjurspaj:

Steg 1:

  • 50 gram smält smör
  • 200 gram kavring
Släng i det i en matberedare och klicka på ON.
Stäng av när det ser ut som pajdeg.
Knö ut pajdegen i en pajform (oväntat, eller hur!).

Steg 2:

Hacka ihop:
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 avacadon
  • 1 röd liten lök
  • 200 gram skalade räkor
  • 200 gram rökt lax
Blanda i några matskedar créme fraiche (i originalreceptet är det majonäs men det blir mycket bättre med créme fraichen), en skätt citron, salt och peppar.

Bäst gör sig pajen om den får stå i kylskåpet över natten.

Efter natten - tag fram den och garnera med:
  • Citron eller lime
  • 100 gram löjrom eller stenbitsrom
  • Dill

Serveras med sallad och gärna vitt kallt vin.

GourmetDirreN

2 kommentarer:

Fröken Isakson sa...

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm underbar :)

Anonym sa...

Här ska det bakas hälsar näst-bästa-kocken. ;-)

AnnaPanna