måndag 23 juni 2008

Ett fall med många frågetecken

Även om det är si och så med bloggeriet överger jag inte böckernas värld. Nu har jag hittat tillbaka till bokhögen. Här kommer en rykande färsk recension av "Vänaste land" - Å.Edwardson (som inte nämns i notisen om bokhögen, men som har legat och värmt upp sig sen bokmässan i september).

Nu har jag alltså avverkat den näst, näst sista boken i serien om den grubblande och Corpsrökande Erik Winter*. I den här boken ställs han inför ett av sina svåraste fall. Tre män med utländsk bakgrund hittas ihjälskjutna i en förort till Göteborg. Winter undrar om det rör sig om flyktingsmugglingar, knarkaffärer eller något ännu hemskare. Det finns inga vittnen till massakern och de som eventuellt kan tänkas ha sett något tiger som muren eller försvinner. Knepigt värre för herr Winter som inte riktigt känner sig bekväm med att inte ha kontroll över situationen.

Betyg: efter en seg start tar sig boken och slutbetyget landar på tre starka guldstjärnor. Läsvärd, men inte den bästa boken om Winter.

* Två böcker återstår för mig och för dig som följer Winter-serien, att läsa; "Nästan död man" (2007) och "Den sista vintern" (2008).

AnnaPanna
Bild: bokus.com

Inga kommentarer: