lördag 26 april 2008

Skärpning partierna!

Dirren, tillika plugghästen har redan avslöjat att "Partier och organisationer" är boken vi plöjer för tillfället. Den är, trots titeln riktigt intressant och ger mig ytterligare perspektiv på det svenska statsskicket. Det jag för tillfället reflekterar över är att våra två största partier inte har haft en enda kvinnlig partiledare. Det är illa. Vän av ordningen säger att det inte stämmer eftersom Sahlin är Socialdemokraternas partiledare. Det stämmer, men hon blev partiledare efter det senaste valet då partiet besegrades av högern.

Med tanke på att vi i Sverige ofta slår oss för bröstet när det gäller jämställdhet kan jag undra vilken jämställdhet vi är så stolta över? Det finns med andra ord en hel del kvar att göra innan vi kan säga att vi lever i ett modernt samhälle.

Jämställdhetsministern AnnaPanna ;-)

1 kommentar:

ArgDirren sa...

Håller med! Särskilt "Moderna kommuner" tar upp problemet och menar att politiken tar för mycket tid för kvinnor. Eftersom kvinnor har barn och städning också, grrrr. Boken sammanfattar det hela med att maktstrukturerna inte är förändrade. Det är för bedrövligt!!!