måndag 31 mars 2008

Svensk författningspolitik...och lite annat

Efter en hektisk påsk, med många resor t.o.r Blåkulla, och därefter en helg utan bredband (modemet är trasigt påstod husets it-tekniker, tills han hittade on-knappen !) är DirreN åter på bloggbanan. Uppenbarligen på egen hand då Annapanna har bloggkris och de andra Malvorna....ja, vadå?

Hursomhelst:

Första föreläsningstillfället på kursen "Svensk politik och författning" avverkade jag och Annapanna idag em till kväll. Efter en skräckfärd med mig som chaufför och en grön Opel som fordon anlände vi i god tid till Västerås högskola. Hela utflykten hade föregåtts av en livlig diskussion mig och Annapanna emellan om hur vi skulle hålla oss mätta under em/kvällen. Ska vi ha med matsäck? Finns det cafeteria? När ska vi äta? Som tur var hade vi laddat med bananer, knäckemackor och en rulle center för cafeterian var tvärstängd och magarna var urtomma. Till nästa kurstillfälle tar vi med ordentlig matsäck och termos!

Hur var kursen då?

Våra 5 poäng inledes med området Svensk författningspolitik och boken med samma namn.
"Författningspolitik handlar om reglerna för det politiska maktspelet. Sverige skiljer sig i flera avseenden från andra demokratier. Bakom dagens system ligger en lång historia av intressekonflikter och idébrytningar.

I boken Svensk författningspolitik skildrar forskare inom juridik och statskunskap den svenska konstitutionens framväxt. De historiska och internationella utblickarna bidrar till att öka förståelsen för de vägväl som svensk politik idag står inför".

Ur Svensk författningspolitik av Ingvar Mattson och Olof Petersson

PlugghästDirreN

2 kommentarer:

Fröken Isakson sa...

Hua det verkar tugnt.
PS. skönt att du är kvar i bloggsfären....verkar som de flesta överger :(. Kram

Anonym sa...

En klockren sammanfattning av måndagens övning som var berikande för kropp å själ, eller hur Dirren? ;-)

AnnaPanna