onsdag 12 mars 2008

Strax golfdax


Golfsäsongen närmar sig med stormsteg - dax att ta tag i finplaneringen.

DirreNs golfplanering 2008
 • Årets golfsäsong inledde jag och min golfkamrat A med att åhöra en golfföreläsning tisdagen den 11 mars. Fredrik Wetterstrand, golfpro i Halmstad, föreläste på temat "Tänk smart - golfens psykologi och taktik". Föreläsningen var mycket givande och jag lärde mig två saker:
  - se till att ha roligt när du spelar golf
  - det är bättre att träna mentalt, med visualiering, än inte alls (självklart är det allra bäst att träna live - men herregud - att göra det nästa bästa är gott nog!). Det funkar alltså att ligga hemma på soffan och föreställa sig hur man ska slå samtidigt som man äter chocklad och sippar vin (fast den sista biten säger hälsorådande enhet på jobbet absolut ifrån).
  Med den kunskapen uppstod steg 2:


 • Upptaktsmöte på Grappa vecka 12 för att fira det nya golfåret med gratis mat och billig dryck.


 • Golfweekend på Strand i slutet av maj - en dag med teknikträning och en dag på banan. Däremellan övernattning på golfhotellet med god mat och dryck samt gluttande på satelit-tv-golf.

 • Juni - augusti: nu börjar nötandet på Eskilstuna golfbana med fokus på att le före varje slag och skratta minst en gång på varje bana, helt enligt Fredrik Wetterstrands filosofi.


 • After golfresa till Samos - 7 september sätter sig golfkompisen och jag på flyget till Samos för att vila upp oss efter en ansträngande golfsäsong. Utvärdering av året och förhoppningsvis ett ständigt firande av det förvärvda gröna kortet kommer att göras.

GolfDirreN

Inköpt är självklart Annika Sörenstams tips och trix-bok som var extremt prisvärd på bokrean häromveckan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter som du har en fullspäckad golfsäsong framför dig, kul. Den där tredje punkten låter som en bra after golfresa med tanke på säsongens tidigare övningar. :-)Nice.

AnnaPanna