fredag 28 mars 2008

En bok om vänskap

Igår var det dags för "Nu vill jag sjunga dig milda sånger " - Linda Olsson att bekänna färg. Det gjordes som sig bör på en bokklubbsträff. Fröken Isakson var värdinna och bjöd på förförisk skaldjurssopppa, frasigt vitlöksbröd och porlande vitt vin. Mycket gott.

"Nu vill jag sjunga dig milda sånger" är en bok som berör på flera plan. Vi fick följa med på en känslomässig berg- och dalbana som utspelade sig mellan den unga Veronica och den något äldre Astrid och det livsbagage de bär på. Två ensamma och vilsna själar möts och en varm och genuin vänskap utvecklas mellan kvinnorna. Genom mötet lyckades de läka sin egen hjärtesorg och hjälpa varandra i bearbetningen av tidigare händelser som skapat djupa sår i själen.

Det här är en bok som fångar läsaren och flera av oss fick ta till näsduken när känslorna svallade som starkast. Berättelsen är inte förutsägbar, snarare oväntad och innehåller en del dolda partier där läsaren själv får dra sina slutsatser om vad som har hänt i kvinnornas tidigare liv.
Vi reagerade starkt på den äldre generationens syn på äktenskap och har svårt att förstå hur familjens åsikter kan få styra en människas framtida liv.

Linda Olsson är bosatt på Nya Zeeland, men lyckas ändå förmedla känslor, dofter och minnen som vi som bor i Sverige förknippar med årstidernas växlingar. Det imponerar.

Slutligen, det här är en bok som berör och som vi starkt rekommenderar andra att läsa.

AnnaPanna

Inga kommentarer: