tisdag 29 januari 2008

Halva serien är läst

Åsa Larsson skriver på sidan 423 i boken "Svart stig" att nu är halva serien skriven. Det innebär för min del att halva hennes serie är läst i och med att jag avslutat sidan 422 i just nämnda bok.

Kirunapoliserna Anna-Maria Mella och Sven-Erik Stålnacke fortsätter att även i tredje delen jaga bovar, nu tillsammans med Rebecka Martinsson som flyttat tillbaka till Kiruna för att jobba som åklagare. Rebecka har en mer bakgrundsroll i denna bok, jämfört med "Solstorm" och "Det blod som spillts", vilket innebär att hon slipper exponera sig för direkta blodflöden och andra otrevligheter. Det är henne väl förtjänt - hon har verkligen haft nog med det - samtidigt som det höjer seriens trovärdighet. Rebecka kan ju rimligen inte vara centrum i alla dramatiska händelser. Däremot får kriminalarna förtjäna sin dagpenning i bokens slut och uppgörelse som är riktigt spännande, läskigt och till viss del osmakligt.

Det som drar ner tempot i boken är det tröttsamma emissions-, fusions-, options-, bolags- och finansierings-sagget som återkommer sällan med tillräckligt ofta för att mina ögonlockar ska bli tunga som cement. Spar detta tugg åt Handelshögskolans studenter är mitt framtida råd till Åsa.


Även denna bok får ett medelbetyg= tre kolgrillade älgspett med västerbottensost och en äkta vargtass att skölja ner spetten med.

RecensionsDirreN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmm....en vargtass är aldrig fel.

Ett visdomord på vägen till er Stadshusbloggare. Apropå böcker och alkohol.

"En god,tjock bok håller dig fången. Den är som ett ankare, som hindrar dig från att resa dig upp och ta dig ytterligare en gin och tonic."
Roy Blount Jr

//Anne-Li

DirreVirren sa...

Ja, det är tur vi har böcker som håller oss ur ölträsket ;)