tisdag 15 januari 2008

En Shopaholic i New York

Boken handlar om Becky som är fast i ett shoppingberoende av stora mått. Frågan är om det hela håller på att gå överstyr? I New York finns det många (för många?) frestelser för en shopping- och modeberoende ung kvinna.

Denna bok har verkligen bidragit till att två läger skapats i bokklubben! När det gäller storyn som sådan var det en övervägande majoritet som förfasade sig under läsningens gång. Denna gruppering menade att historien var förutsägbar och enkelspårig. Huvudpersonen, Becky, var irriterad på grund avsaknad av ambitioner och självinsikt och på grund av hennes allmänna attityd till livet. Någon sympati för Becky gick helt enkelt inte att uppbringa hos denna grupp. Några skratt fick inte denna grupp under läsningens gång. Jämställdhetsperspektivet lyste med sin frånvaro. Någon menade att boken trots detta var lättläst, andra menade att det tog emot att läsa.

Den andra grupperingen tycket att boken var humoristisk och innehöll många roliga episoder. Det fanns även igenkänningsfaktorer i författarens karaktärsbeskrivning. Även om historien var ytlig och egentligen bara bestod av en räcka episoder så menade denna grupp att boken var läsvärd. Språket påtalades särskild – författaren använder sig att ett rappt och bra språk. Från denna grupp kom följande uttalande:

- "Just min typ av bok"
- "En lättsam lektion i modevärlden"

Som ni förstår är det inte lätt att sätta ett gemensamt betyg i Malvas namn. Speciellt inte när tre ville ge boken en krossad flaska, en fjärde en trea och den femte en krossad flaska vad gäller historien men en trea för språket! Men eftersom sekreteraren har befogenhet att bestämma det slutgiltiga betyget utifrån medlemmarnas synpunkter har jag bestämt mig för att ge boken betyget 1. Något annat går inte att göra när så många velat dela ut krossade flaskor. Så för Malvas räkning får jag rekommendera läsarna att låta boken stå kvar på bokhandelsdisken – det finns bättre chic-lit-böcker.
-
Lite arbetsuppgifter delades också ut till medlemmarna. V fick i uppdrag att kontakta bokhandel med anledning av Clinton-boken. Dirren fick i uppdrag att kontakta någon bibliotekarie för att få tips om hur vi bör ta oss an mastodont-boken Det andra könet. Slutligen fick alla i uppgift att ta med två nya tips på böcker att läsa till nästa träff. OBS! Tänk på att dessa ska finnas i pocket-version.
-

Fröken A

5 kommentarer:

Dirren sa...

Snyggt jobbat med en "besvärlig" bokrecension.

Fröken Isakson sa...

Precis min typ av bok. Låt den inte stå kvar på bokhandelsdisken! Tycker den var underhållande =)

Anonym sa...

Även jag kan rekommendera boken till dig som vill avnjuta en lättsam och underhållande bok, gärna tillsammans med choklad och ett glas rödvin. :-)

AnnaPanna

Mat- och vinDirreN sa...

Jaså - får man choklad och rödvin till denna bok: ja, då blir den definitivt mycket bättre =)

Anonym sa...

Mat- och vindirren: vardagslyx sätter knorr på vardagen. Det vet väl du? ;-)

AnnaPanna