söndag 23 december 2007

Finskt kulturarv på julbordet

Jag har erbjudit mig att slänga ihop en finsk sillsallad* till årets julbord. *Flämt*. Tur att jag har en husmor att tillfråga eftersom inte ens gourmetkocken i bostaden har koll på hur rödbetorna ska kokas. Nu har i alla fall jag koll på läget. Att rödbetorna ska koka i cirka en timme och med skalet på. Nu består nästa utmaning av att koka potatis och morötter. Utan skalet på. :-) Fortsättning följer...
AnnaPanna

* Finsk sillsallad innehåller kokta rödbetor, potatis, morötter, lök, äpple och sill. Den svenska varianten består av inlagda rödbetor och innehåller oftast inte morötter eller potatis, men däremot creme fraiche, som inte den finska varianten innehåller. Hänger ni med?
Bild: arla.se

1 kommentar:

Dirren sa...

Ummm, det låter gott. Lycka till önskar DirreN