torsdag 29 november 2007

Gör som Mikael - se möjligheterna

Mikael Andersson föddes utan armar och ben. Igår var han på Eskilstuna teater och föreläste på temat "Tankens kraft - att välja livet". Annapanna och DirreN var där. Liksom cirka 400 personer till - teatern var fullsatt.

Mikael Andersson är en viljestark, positiv och rolig person som har valt att se möjligheter i livet istället för hindren. Utan armar och ben är ett kreativt lösningsinriktat tanke- och handlingssätt en förutsättning för att kunna leva ett "vanligt" liv med jobb och familj, vilket Mikael gör. Hans drivkraft har varit självständighetskänslan - han vill vara oberoende.

Föreläsningen håller på i lite drygt två timmar med en 25 minuters paus. Jag hade kunnat lyssna till Mikael precis lika länge till - hans liv är facinerande, hans inställning är smittsam och hans föreläsning är både intressant och rolig. Med självdistans och humor berättar han om både svåra episoder i sitt liv och om solskensstunder. Han berättar också om hur mycket idrotten betytt för hans livskvalité, dels för att han tycker att det är roligt att idrotta, dels för att en god fysik varit avgörande för hans självständiga liv.

Föreläsningen får toppbetyg av mig - har du möjlighet att lyssna till Mikael: gör det. Du hittar hans föreläsningsschema på http://www.mikael-unlimited.se/index.html

DirreN

I detta sammanhang kan man också säga som min dotter = Det är inte problemet som är problemet utan attityden till problemet.

3 kommentarer:

Fröken Isakson sa...

Vad spännande. Kul med sånna människor. Då inser man att man är bra gnällig ibland och ens problem inte är så mycket att komma med. Man har det ganska gött.

DirreVirren sa...

Ja, visst är det så att man mest brottas med lyxproblem...men även lyxproblem är ju problem...eller är det det där med attityden ;) Vem vet vem vet

Anonym sa...

Den här föreläsningen gav en injektion som heter duga! :-)

Som sagt, det är bra att bli påminnd om vad tankens kraft kan åstadkomma.

AnnaPanna