torsdag 6 september 2007

Sisådär lagom underbar och älskad av alla

Böcker och nu även filmer á là genre chiclit produceras förfullt. Senaste tillskottet är filmen som är baserad på Martina Haags bok och med samma namn "Underbar och älskad av alla". Vill man kan man således göra en nästan två timmar lång film på ovan nämnda bok vilket alltså regisör Hannes Holm gjort.

Vad blev då resultatet: tja, storyn känner vi ju igen om vi läst fler än en bok i denna genre. En misslyckad kvinna runt 35 som inte får karriären eller kärleken att fungera. En fundering från en kvinna något lite äldre än 35 är - ska chiclit på något sätt skildra vår samtid? Är det så att det kryllar av misslyckade 35-åriga kvinnor som har en skakig bild av verkligheten? Eller är det bara ett inne-sätt att skriva på just nu? Jag hoppas på det sista.

Nu behöver man ju inte vara så analyserande och djup när man går på bio, de dragen ligger ju för övrigt inte i min natur. Jag gillar när det är kul och filmen är kul men bismaken är ändå fadd, lite avslagen.

Betyg då??? Knappt tre barnmenyer med cola och popcorn av fem möjliga.

BioDirren

Bilden kommer från http://www.sf.se/

1 kommentar:

sa sa...

Då vill jag rekommendera Simpsons, som också är en bild av vår (amerikanska) samtid. Den som var misslyckad där var en man (Homer) förmodligen något äldre än 35.
Filmen var kul utan bismak.
Fyra Big Mac av fem möjliga.