fredag 24 augusti 2007

Olso en upplevelse utöver det vanliga

Denna vecka har jag spenderat ett par dagar i Oslo, som visade sig från sin allra bästa sida. Högsommartemperaturer och solen hade parkerat sig över den norska huvudstaden. Även om vi satt instängda i ett mötesrumm på hotell Kristiania största delen av tiden han vi promenera på Karl Johan och slottsparken, kolla in Nationalteatern och äta middag på Akker Brygga. Mycket vackert.

Vissa konstiga saker fick man dock uppleva så som att taxin på 30 minuter kostade 980 norska kronor och att säkerhetsbältet behövde ett visst mått av våld för att fungera! 33 cl juice betingade 35 norska kronor. Mina svarta ballerinaskor fick inte vara på när jag skulle genom säkerhetskontrollen, utan skulle tas av och läggas på bandet för röntgen! Men herre gud! Vad skulle smugglas in i ett par platta ballerinas? Den frågan kan nog bara ett par nitiska säkerhetsvakter i Norge besvara!

Flygplanet blev dessutom 90 minuter försenat eftersom det råkat inträffa ett "litet tekniskt problem" just som vi skulle taxa ut - ett problem som gjorde att ett par tekniker sprang mellan motorerna och förarplatsen. Någon manik skulle hämtas från hangaren och monteras innan avfärd kunde ske. Vi passagera fick snällt sitta och vänta i ett överhettat plan under tiden! Men vad ska man göra? Det är bara att vara tacksam för att säkerheten alltid sätts först vid flygning. Det finns ingen anledning att stressa upp sig eller bli upprörd, vilket en del slipsnissar blev - deras tid är ju så extermt viktig.

Arbetsmässigt var det en bra diskussion mellan deltagarna och jag har lärt mig nya saker vilket alltid är roligt - hoppas bara att resultatet blir något konkret och inte bara en fin "prat-rapport".

Nu ska jag ta helg.

Tingeling på er!

A

5 kommentarer:

BladesamlingsDirren sa...

Ok - fattade du vad de sa: typ guleböj, brusefåtölj och flaxehytt? Nä, visst är väl Norge och språket där fantastiskt...svårt att förstå ;)

Anonym sa...

Nej, men det var inte så mycket norska under dessa dagar - det gemensamma språket var engelska, mest med hänsyn till finland. Men guleböj borde betyda banan, eller hur?

A

Dirren sa...

Ja, guleböj = banan, brusefåtölj = toalett och flaxehytt = flygplan...men säg ALDRIG detta till en norrman för då blir de så griniga och tycker att vi svenskar hädar deras språk.

P.S Bladesamling = bok

Fröken Isakson sa...

Hörrni tjejer, ni har blivit utmanade av mig. Se min blogg för instruktioner =)

Anonym sa...

[url=http://kfarbair.com][img]http://www.kfarbair.com/_images/_photos/photo_big8.jpg[/img][/url]

בית מלון [url=http://www.kfarbair.com]כפר בעיר[/url] - אווירה כפרית, [url=http://www.kfarbair.com/about.html]חדרים[/url] מרווחים, שירות חדרים, אינטימיות, שלווה, [url=http://kfarbair.com/services.html]שקט[/url] . אנו מציעים שירותי אירוח מיוחדים כמו כן יש במקום שירות חדרים המכיל [url=http://www.kfarbair.com/eng/index.html]סעודות רומנטיות[/url] במחירים מיוחדים אשר מוגשות ישירות לחדרכם.

לפרטים נוספים נא גשו לעמוד המלון - [url=http://kfarbair.com]כפר בעיר[/url] [url=http://www.kfarbair.com/contact.html][img]http://www.kfarbair.com/_images/apixel.gif[/img][/url]