fredag 31 augusti 2007

Hillary Rodham Clinton - en kvinna i flera upplagor

Total förvirring råder bland Malvorna: vilken bok om Hillary Clinton ska vi egentligen läsa?

Som Dirre i gänget tar jag självfallet på mig uppgiften att styra och ställa. För det första: Hillary Rodham Clinton har skrivit biografin Levande historia.

Så här beskriver http://www.bokus.com/ boken:

"Vad döljs i maktens korridorer? Hillary Rodham Clinton, advokat, demokratisk senator för New York och gift med ex-president Bill Clinton, skildrar sitt liv med tonvikt på de åtta åren i Vita Huset. Efter barndom, uppväxt och karriär får vi följa hennes liv som presidenthustru: från vardagliga bestyr, middagar och möten med världens mäktigaste män och kvinnor till det engagerade arbetet för fri sjukvård för Amerikas fattiga barn och familjer. Och naturligtvis, affären som skakade en hel värld: Monica Lewinsky. Skarpt men ändå värdigt ger Hillary sin syn på processen som ledde till att hennes man ställdes inför riksrätt, de republikanska hetskampanjerna, och visar slutligen på den beslutsamhet och kärlek som lät henne förlåta och gå vidare.

Clintons memoarer är oumbärliga för var och en som är intresserad av världspolitik, men även som ett dokument över kvinnlig styrka och okuvlighet."

MEN eftersom boken för tillfället är slut överallt börjar vi med att läsa Bitterfittan av Maria Sveland. Så nu har Dirren, med juristhjälp, klubbat att Malva läser jämställdhetslitteratur till nästa möte.

BeslutsDirren

Bilden på boken är hämtad från just bokus.se

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra jobbat, dirren och juristen. För mig som varit på flygande fot i dagarna två var det skönt att någon annan tog ett beslut. :-)

Annapanna