måndag 9 juli 2007

Rockelstad - ett riktigt slott

Rockelstad slott var verkligen en alldeles speciell upplevelse. Fantastiskt individuellt inredda rum med fina möbler och föremål. Man har verkligen behållit den privata atmosfären - det upplevdes inte som ett kommersiellt hotell. Mer som besök hemma hos någon. Vilket kanske inte är så konstigt eftersom slottsbyggnaden i allra högsta grad är en privat bostad. Vi fick dock en guidad tur genom valda delar av slottet. Mycket vackert. Dessutom var historien om slottet och dess boende och besökare fascinerande. O, ja, det finns tydligen spöken...

Maten var som väntad vällagad och god. Till lunch serverades helstekt röding med potatis och nyslungad majonnäs. Till kaffet: sockerkaka med kanderade valnötter. Till middagen bjöds grillbuffé med vildsvin, nöt och kyckling. Till detta serverades olika sallader, såser och röror samt hembakat bröd. Middagen avslutades med en chokladtårta från himmelriket. Mums!

Aktiviteterna bestod av att köra cross cart och traktor med tunna, skjuta pilbåge och spela kägelspel i det vackra kägelbanehuset från slutet av 1800-t. En fullmatad och rolig dag med andra ord. Solen lös (!) med sin frånvaro med det var i alla fall uppehåll vilket får glädja en i dessa tider. Efter en godnatts sömn rullade vi tillbaka till Tuna på lördagsförmiddagen. Rockelstad kan verkligen rekommenderas - dessvärre är det inget hotell men kan besökas om man är ett gäng.
-
A
-
Bilderna är hämatde ifrån http://www.rockelstad.se/

Inga kommentarer: