tisdag 17 juli 2007

Luftslottet som sprängdes?

Apropå Stieg Larsson…har ni hört talas om berättelsen ”Luftslottet som sprängdes?” ?

Luftslottet som sprängdes? är en tragikomisk verklighetsbaserad historia som utspelar sig i realtid. Luftslottet är en fantasivärld – långt borta från jordnära verklighet. Ja, verkligheten – vad är det? För just Luftslottet är det en tillvaro utan struktur, mål och mening. Kompetent och prestationsdugligt tjänstefolk sliter i slottet för att förstå vad som förväntas av dem, medan hovet svävar högt på små rosa moln.

Mången av tjänstefolket går krokiga då det är lågt i tak i detta annars så luftiga slott. Och inte har de råd att uppsöka kotknackare heller, då månadslönen för många är larvigt låg. Mången av tjänstefolket ger av otaliga anledningar, i uppgivet tillstånd, sig därför av till andra slott och herresäten.

Berättelsen befinner sig just nu i ett vakuum. Vad som helst kan hända: kanske fortsätter livet i luftslottet på samma sätt i ett evinnerligt ekorrhjul, kanske störtas kungen och drottningen, kanske byts hela hovfolket ut – kanske sprängs alltihopa i luften. Vi väntar med spänning för att se vad berättelsen Luftslottet som sprängdes! innehåller.

Den som läser bloggen får kanske veta.

HovnarrsDirren

Slottet på bilden är inte av luft utan högst verkligt och heter Thun Castle och är hämtat från www.freefoto.com

Eventuella likheter med handling och händelser ur boken ”Luftslottet som sprängdes” är helt irrelevanta. Eventuella likheter med något överhuvudtaget är självfallet helt slumpmässigt. Sådana här saker utspelar sig bara i huvudet på Dirrar och andra bloggare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Känns bekant på något vis...hmmm, kan det vara så att det egentligen inte är ett luftslott utan ett stadshus fullt med luft?

A i en flashback

Dirren sa...

Man kan helt säkert hitta många associationer till just luftslott.