måndag 2 juli 2007

Boktips!

Nobels testamente av Lisa Marklund

En mördare i aftonklänning tar sig obemärkt in på Nobelfesten i Stockholms stadshus. På dansgolvet i Gyllene Salen skjuter hon Nobelkommitténs ordförande Caroline von Behring rakt genom hjärtat. Annika Bengtzon ser den skjutna kvinnan dö, samtidigt som den andra flyr genom ett varuintag och vidare i en båt över Mälaren.

En polisjakt utan like inleds. Annika Bengtzon hamnar mitt i dramat – inte som journalist, utan som vittne. Hennes liv är rörigt: maken Thomas får jobb på justitiedepartementet, familjen flyttar, vänner sviker och en av hennes nya grannar är en komplett galning. Genom forskaren Ebba Romanova, får hon tillträde till en främmande värld: vetenskapens och läkemedelsindustrins. Ett drama med våldsam bråd död genom flera sekler rullas upp.Vart Annika än vänder sig hittar hon spåren efter samme man: Alfred Nobel, den ensamme och olycklige industrimagnaten som lämnade sin omåttliga förmögenhet att delas ut till mänsklighetens fromma.Till slut inser hon att gåtans lösning finns i Nobels testamente.
-
Omdöme: Bra - riktigt bra till och med. Den bästa efter Sprängaren. Som vanligt är det en bra krimialhistoria men det är porträttet av Annika Bengtzon som är bäst. LÄS!
-
A
-

1 kommentar:

Dirren sa...

Dirren håller med. Nobelfesten är bra: typ fyra sommarvinflaskor fyllda med rosé.