tisdag 26 juni 2007

ni-ni-na-ni-na-na-na-na...veckans boktips!

Nog var ni några som trodde att Dirren bara ägnade sig åt att smörja kråset och sola fläsket under semestern?! Åh, nej - intellektuella Dirrar som jag läser också böcker och lämnar därför här och nu veckans boktips:

Tackar som frågar av Jennie Dielemans

Handlar om fem familjer som bor i förorten Fisksätra. Här kretsar livet inte kring"all-inclusive-problem" (=alltså: ska jag ta en drink nu eller snart, hur många gånger orkar jag gå till buffén och varför finns det så många goda efterrätter), utan familjerna har lite andra bekymmer och problem att lösa, exempelvis: en 58-årig arbetslös man, med sex barn som han träffat lite mindre än mer, löser sina inkassoproblem med att sälja av hela sitt bohag för 8 000 kronor och sedan åka tillbaka till sitt hemland för summan: en kille med ursprung från Iran som inte får sitt 3 abonnemang att funka, försöker lösa det genom att - iklädd kaninmaskeraddräkt - rusa in till försäljaren för att häva köpet men det hela resulterar i att han släppas ut därifrån med poliseskort och hamnar i temporär förvaring i polishuset.

Tackar som frågar är en både lite rolig och lite sorlig bok som passar finfint att läsa när man ligger i solstolen. Jag ger den 3 vinflaskor och en stor kall stark öl som betyg.

BokDirren

Bokbilden är från http://www.freefoto.com/

Inga kommentarer: