måndag 21 maj 2007

Ny brillor och lite annat

Ja, det har ju gått ett par dagar sedan jag bloggade sist så det är väl lika bra att jag börjar där jag slutade sista. I onsdags var jag hos Synsam för att göra en undersökning. Dessvärre hade de glömt att boka mig i datasystemet så jag fick vänta lite extra på min tur och det var nog bra, annars hade jag aldrig trillat över bågarna som ni ser ovan. Efter många år av platsbågar hade jag bestämt mig för en metallbåge men jag har aldrig tidigare haft en ljus båge, så det ska bli intressant och se om jag vänjer mig vid det. Hur som helst var bågens form så bra på ansiktet att det inte gick att ta något annat. Bilden visar dock Attlingbågen i guld, jag har valt den i silver. Bågarna är klara först om en vecka. Positivt var också att synen inte försämrats namnvärt, det är ju alltid något att glädjas åt, även om jag själv tycker att jag är halvblind utan glasögon.

Jag och sambon har haft långledig men det har inte varit någon rast och vila för våran del. I torsdags åkte vi till IKEA för att köpa lite ytterligare prylar till köket. Vi var uppe i ottan och det var bra för när vi lämnade nationalvaruhuset vid 13-tiden var det full rulle på parkeringsplatsen. Efter ett stopp på Coop ägnade vi resten av eftermiddagen och kvällen åt studier och köksbygget. Det fina vita kakel kom på plats och blev jättefint till den vita porslinshon och de vita porslinsknopparna. Så här ser kaklet ut:

På fredagen tog vi en tur in till sta´n för att köpa kakelfog och hämta täcksidor till skåpen. Vi passade även på att kolla in marknaden i Gamla stan och ta en fika på Café Sylvia innan vi åkte tillbaka till landet. I lördags fick vi besök av Steve som håller på att förbereda sig och sin traktor för traktorrallyt som går av stapeln på lördag. I går tittade vi förbi Siv och polisen som varit i Oslo den 17 maj. De verkade hel-imponerade över det norska nationaldagsfirandet. Skoj. Det verkar vara något helt speciellt.

Kort sagt kan man säga att helgen ägnades åt en hel del pluggande och fixande med ett par maskiner tvätt, lite städning och undanplockning. Sambon har ägnat sig mer åt köksrenoveringen. En riktig genusfördelning i vår lilla familj, skulle man kunna säga. Kalle Katt har hållit oss sällskap emellanåt.

Idag får rättssekretariatet celebert besök. Idag ska vi få träffa vår nya chef, det ni.

Junior A


Bilden på brillorna är hämtade från www.scandinavianeyewear.com och bilden på kaklet är från www.kakelspecialisten.se

3 kommentarer:

Dirren sa...

Snygga brillor - och snyggt kakel. Vi har samma lika i vårt duschrum! Bra smak Junior, eller vad vi nu ska kalla dig framöver. Kommer nog på något ska du se :)

Dirren

Junior A sa...

Ja, din fantasi har ju inga gränser! Är det någon som kan hjälpa mig med mitt namnbekymmer så är det du - Malvas lilla maräng! Och känn dig inte begränsad till ett förslag - alla påhitt mottages tacksamt.

Anonym sa...

Jag och J väntar fortfarande på en inbjudan till landet. :-)

Senior A.