torsdag 17 maj 2007

Mångkultur

Idag har direktörsfamiljen varit mångkulturella. Nåväl, med anledning av regnväder ägnade familjen dagens första timmar till sanering av bostaden. Det behövdes! Under detta träliga renhållningspass sprang samtliga medlemmar ut och in för att kolla regndroppsläget. Efter en delikat lunch - stuvande makaroner och köttbullar - blev det då äntligen uppehåll, eller snarare smådropp.

Vi slängde oss i bilen och körde raka vägen till golfklubben. Lånade klubbor av snälla farbron i shoppen och provade först chip och putt. För er som inte visste det kan jag meddela att livet är orättvist. Hur i h*vete kan två minderåriga och en definitivt överårig familjemedlem behärska dessa två tekniker så bra vid första försöket i förhållande till deras golfkurstränade-överhuvud (!)? Till och med bunkern lyckades de komma ur...Hursomhelst, åter till snälla farbron för att byta klubbor och köpa polleter till ranchen. Där svingade vi och de förbenade supernybörjarna slog familjelängdrekord. Golf är helt enkelt ingen konst alls för dem. Tre entusiastiska och en lite småsur familjemedlem lämnade golfklubben någon dryg timme senare. Resten av eftermiddagen ägnade vi åt att bläddra i golfprylekataloger och åt att inplanera den närmaste framtiden helt i golfens tecken.

Något senare på dagen placerade vi oss återigen i bilen för en tur till stadens konstmuseum. Där tog vi oss en titt, i samband med guidad tur, på utställningen Pop Art - Forever young. Helt ok utställning med utrymme för fritt tänkande - guiden talade hela tiden om att Pop Art: det är konst att tolka själv och nog sjutton såg jag en golfboll i ett av verken. Min bild av Pop Art var egentligen ganska snäv, då jag förknipar den helt och hållet med Andy Warhol. Men sisådär - efter detta besök är den vidgad både på det ena och andra sättet. Tänk så nära sport och konst kan vara varandra ända - äkta mångkultur.

KristiHimmelsfärdsDirren


Fotot är hämtat från http://www.freefoto.com/

1 kommentar:

Anonym sa...

Sånt är livet, dirren! Häng inte läpp för den tillfälliga svackan. När du minst anar det får även du in en fullträff, men kanske inte på bollen... ;-)

Senior A.