söndag 20 maj 2007

Helgen som rusade förbi

Helgen har verkligen gått i högt tempo och har innehållit såväl flärdfullt leverne på herrgård som maskrosbekämpning på landet. Härligt med variation i tillvaron. :-)

I fredags susade vi iväg till Dufweholms herrgård för njuta av herrgårdsliv i ett dygn. Dufweholms kan varmt rekommenderas om du är ute efter avkoppling och god mat i en naturskön miljö.

På lördan var det dags för syskonträff i huvudstaden som började med en fördrink hemma hos systeryster. Efter en uppfostringslektion med yrvädret/hundvalpen Leo var det ganska skönt att bege sig ut på restaurang med syskonen. Eftersom vädret var halvkasst ändrade vi planerna och testade istället restaurangen Hav och strand som ligger vid Alviks strand. Middagen var lyckad och diskussionerna gick varma om allt mellan himmel och jord och det märktes att det fanns mycket att prata om. För att inte det här ska bli en engångsgrej tog jag snabbt över stafettpinnen från brorsan P (tack för initiativet till träffen) och bestämde att nästa träff blir på min hemmaplan, E-tuna.
Brorsan K och jag hann med lite umgänge på tu man hand idag innan jag tog tåget tillbaka till stan efter lunch. Vi tog en skön promenad på Norr Mälarstrand och förfasade oss över alla hurtiga människor som var ute och joggade när det är mycket trevligare att sitta på ett café och prata om livet. :-)

Kära sambon har som vanligt fullt med energi så när jag kom hem var det dags att packa om och bege sig ut på landet för att njuta av vädret och kolla till stugan. J grillade hamburgare och korv till våra hungriga gäster medan jag kämpade med ogräset som verkar väldigt förtjust i vår trädgård. Någon som har goda råd om hur man utrotar maskrosor? Skaffa kaniner kanske är en bra idé? :-)

Nu är det dags att skura av sig dammet från trädgårsarbetet och förbereda Vitnos för den hemska besiktningen imorrn. Håll tummarna att hon gör bra ifrån sig!
En helgmätt senior.
Bilderna är från Dufweholms herrgård och jag är fotografen.

3 kommentarer:

Junior A sa...

Det låter som en toppen-helg! Flera härliga upplevelser efter varandra!

Dirren sa...

Tack Vitnos för skjutsen hem idag. Finfint att du klarade dig!

Anonym sa...

Junior: det har verkligen varit en toppenhelg, fler såna önskas.

Dirren: Du kan alltid lita på Vitnos, hon ställer upp i alla väder, trots damens ålder. :-)

Senior A.