söndag 28 januari 2007

Dikeskörning med Vitnos


Idag har jag och Vitnos testat på det här med dikeskörning. Vårt vackra vinterlandskap och Vitnos fick stifta närmare bekantskap med varandra i Kolsta-trakten. Mjukt och djupt var det i diket konstaterade jag väldigt snabbt, men eftersom Vitnos är så charmerande stannade snabbt en stor och mäktig bil och erbjöd sin hjälp. Dessvärre var föraren inte utrustad med bogserlina. Vi försökte skuffa och knuffa på Vitnos, men ack det hjälpte inte så mycket. Men på landet bor det snälla människor så inom fem minuter hade det stannat ytterligare tre bilar, varav en timmerbil (!) som alla snabbt involverade sig i Vitnos öde. Så, till slut, med hjälp av bogserlina, fyra starka människokroppar och snökedjor (!) skuttade Vitnos upp från det djupa diket. Applåder och kramkalas utbröt på plats och alla var glada över det lyckliga slutet. Det värmer i mitt och Vitnos hjärta att det finns så härliga människor ute på vägarna. Nu susar vi två vidare mot nya äventyr, med en snart införskaffad bogserlina i bakluckan. :-)

//A som i Malva

4 kommentarer:

Dirren sa...

HerreJisses - vad som helst kan hända när Senior A är ute på vägarna. Det vet vi sedan tidigare: trasiga knän och skadade handleder. Ta det lungt och håll dig på och ur vägen ;-)

Junior A sa...

OJ, OJ, OJ! Vännen du får ta det lite lungt på vägarna. Du och vitnos verkar har dåligt inflyttande på varandra. Ni har ju haft en del tillbud tidigare. Jag och P minns midsommardagen då Vitnos avgasrör bestämde sig för att lägga av ute på vårt lantställe. Det är kanske dags att även utrusta Vitnos med snökedjor och allehanda verktyg och bra-och-ha-grejor, så att ni klara av era äventyr. Kör försiktigt...

A som i Malva sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
A som i Malva sa...

Erfarenheter gör människan klokare och det stämmer bra, både på mig och Vitnos, he, he